Katalog produktów i usług

    Anty-aging - krem 50 ml - Retinol roślinny + PHA

    Anty-aging - krem 50 ml - Retinol roślinny + PHA

    Oferujemy Państwu krem przeciwko zmarszczkom, który rozjaśnia cerę oraz lekko ją złuszcza. Zawiera około 6 procent kwasu laktobionowego, aloes oraz kwas hialuronowy, który delikatnie pielęgnuje i nawilża skórę. Krem wpływa na wytwarzanie kolagenu.
    Baobab - olej z nasion RAFINOWANY

    Baobab - olej z nasion RAFINOWANY

    Baobab to doskonałej jakości biały olej, który idealnie nadaje się do pielęgnacji suchej oraz zmęczonej skóry. Olej z nasion jest zawarty w mleczkach, kremach. Ten surowiec kosmetyczny służy jako olej do masażu.
    Butelka farmaceutyczna

    Butelka farmaceutyczna

    W naszym asortymencie znajdują się liczne akcesoria kosmetyczne w postaci butelek farmaceutycznych. Posiadamy butelki o pojemności 15, 30, 65, 120 i 220 ml wraz z kroplomierzem i nakrętką.
    Chusteczki Mikrozid AF - 150 sztuk

    Chusteczki Mikrozid AF - 150 sztuk

    Chusteczki nadają się do odkażania różnych powierzchni oraz szkła, a także narzędzi. Przetarta powierzchnia w szybkim tempie wysycha, nie pozostawiając śladów.
    Ekstrakt przeciwtrądzikowy - liposomy

    Ekstrakt przeciwtrądzikowy - liposomy

    Ekstrakt przeciwtrądzikowy otrzymuje się z połączenia wyciągów z różnego rodzaju roślin (lukrecja gładka, nagietek lekarski, fiołek trójbarwny oraz wierzba biała), z drożdżami oraz solą cynku i miedzi.
    Krem antytrądzikowy

    Krem antytrądzikowy

    Proponujemy Państwu zestaw, który umożliwia stworzenie kremu we własnym zakresie. Kosmetyk naturalny tego typu oddziałuje pozytywnie na skórę oraz eliminuje trądzik.
    Kwas hialuronowy

    Kwas hialuronowy

    Kwas hialuronowy małocząsteczkowy i wielkocząsteczkowy w postaci proszku, idealnie nawilża skórę, nadając jej zdrowy i piękny wygląd. Zabezpiecza przez promieniami UV.
    Liposomowy ekstrakt antycellulitowy

    Liposomowy ekstrakt antycellulitowy

    Ekstrakt antycellulitowy pochodzi z roślin: bluszcz pospolity, bylica, ruszczyk, kasztanowiec, algi oraz guarana i witamina C. Liposomowy ekstrakt pozwala na skuteczne zwalczanie cellulitu.
    Liposomowy ekstrakt nawilżający.

    Liposomowy ekstrakt nawilżający.

    Tego typu ekstrakt zawiera wyciągi roślinne, które w sposób naturalny oddziałują na cerę, delikatnie pielęgnując i nawilżając ją.
    Liposomowy ekstrakt ujędrniający.

    Liposomowy ekstrakt ujędrniający.

    Wyciągi uzyskane z roślin: ruszczyk, syberyjski żeńszeń, lawenda, topola, guarana wraz z naturalnym elementem nawilżającym są przeznaczone dla zwiększania jędrności skóry oraz zabezpieczaniu jej przed starzeniem.
    Liposomowy kompleks do cery naczynkowej

    Liposomowy kompleks do cery naczynkowej

    Liposomowy kompleks ekstraktów z kasztanowca zwyczajnego, oczaru wilgilijskiego oraz arniki górskiej wzmocniony witaminą C i rutyną. Doskonały do pielęgnacji cery naczynkowej.
    Liposomy z ceramidami

    Liposomy z ceramidami

    Surowiec liposomowy zawierający ceramid 6 (składnik bariery lipidowej skóry) oraz lipidową pochodną hydroksyproliny (głównego składnika kolagenu). Wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe, zapobiega powstawaniu, spłyca istniejące, ujędrnia cerę, rozjaśnia, wygładza.
    Mikroliposomy z koenzymem Q10

    Mikroliposomy z koenzymem Q10

    Koenzym Q10 skutecznie zatrzymuje proces starzenia się komórek.
    Naturalna witamina E - 70% mieszanina tokoferoli

    Naturalna witamina E - 70% mieszanina tokoferoli

    Witamina E jest zawarta w prawie każdym kosmetyku, wpływa pozytywnie na skórę i włosy oraz stanowi przeciwutleniacz lipidowych składników kosmetyków.
    Olej kokosowy VIRGIN WHITE - ORGANICZNY

    Olej kokosowy VIRGIN WHITE - ORGANICZNY

    Olej kokosowy znajduje zastosowanie jako olej do ciała lub podczas masażu. Stanowi składnik kosmetyków, które są przeznaczone do pielęgnacji suchej, uszkodzonej skóry. Kosmetyki do włosów zniszczonych i łamliwych również zawierają olej kokosowy.
    Olej Moringa RAFINOWANY

    Olej Moringa RAFINOWANY

    Olej Moringa ze względu na wartościowe właściwości, znajduje zastosowanie w kosmetykach naturalnych do włosów, mydłach oraz olejkach aromaterapeutycznych. Olej tego typu idealnie nadaje się do masaży.
    Olej Tamanu NATURALNY

    Olej Tamanu NATURALNY

    Olej Temanu otrzymuje się z drzewa rosnącego na wyspach oceanu spokojnego. Olej jest tłusty, posiada bardzo intensywny zapach oraz ciemnobrązowo-zielonkawy kolor. Nie jest olejem odpornym na ciepło.
    Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY

    Olej z szałwii hiszpańskiej NATURALNY

    Olej z szałwii hiszpańskiej zawiera kwasy omega 3 i 6. Jakościom zbliżoną do oleju rokitnika.
    Olejek bazyliowy NATURALNY

    Olejek bazyliowy NATURALNY

    Bazylia pospolita Ocimum basilicum L. jest rośliną jednoroczną z rodziny wargowych. Nazwa bazylii pochodzi z języka greckiego: okimum oznacza „pachnące”, a basilikos – „królewskie”. Jest to ziele o przyjemnym, intensywnym zapachu przypominającym zapach goździków i pikantnym smaku. Liście bazylii mają pod spodem umieszczone gruczołki wydzielnicze zawierające balsamiczny lotny olejek. Powszechnie stosowana jako przyprawa.
    Olejek cedrowy NATURALNY

    Olejek cedrowy NATURALNY

    Cedr atlantycki Cedrus atlantica jest pięknym, wysokim (30-40m) drzewem szpilkowym należącym do rodziny sosnowatych. Olejek cedrowy ma zapach balsamiczny, a jego głównym składnikiem zapachowym jest cedrol. Spotykany w kosmetykach Starożytnego Wschodu od zarania dziejów – dziś nieodzowny – obok olejku sandałowego składnik zapachów.
    Olejek cytrynowy ORGANICZNY

    Olejek cytrynowy ORGANICZNY

    Cytryna zwyczajna Citrus limon L. Burum jest zimozielonym drzewem (do 6 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Olejek cytrynowy który uzyskuje się przez wyciskanie skórek cytryny, jest bezbarwną lub lekko żółtawą cieczą o silnym, powszechnie znanym zapachu skórki cytryny oraz gorzkim smaku.
    Olejek miętowy ORGANICZNY

    Olejek miętowy ORGANICZNY

    Mięta polna Mentha Arvensis (Corn Mint) jest byliną o charakterystycznym silnym zapachu. Rośnie na bagnistych łąkach, rowach i polach. Łodygę ma silnie owłosioną, liście są o bardzo zmiennym wyglądzie jajowate, eliptyczne lub podługowate owłosione, kwiaty barwy różowej. Roślina kwitnie od lipca do września. W Polsce jest gatunkiem pospolitym. Nazwa rodzajowa pochodzi od imienia greckiej nimfy Mintho, która została zamieniona w roślinę - miętę. Mięta jest rośliną przypr
    Olejek Palmaroza

    Olejek Palmaroza

    Olejek palmaroza otrzymuje się z liści palczatki imbirowej Cymbopogon martini Schult. Palczatka imbirowa jest rośliną trawiastą, posiada liście długości do jednego metra. Głównymi składnikami chemicznymi oleju z palczatki imbirowej są: myrcen, linalool, geraniol, octan geranylu, dipenten i limonen. Pachnie podobnie do olejku różanego i często zastępuje go w tańszych kompozycjach zapachowych.
    Olejek Petitgrain NATURALNY

    Olejek Petitgrain NATURALNY

    Pomarańcz gorzka Citrus aurantium amara jest drzewem do 10 m wysokości. Od pomarańczy słodkiej różni się między innymi smakiem owoców, są kwaśne z gorzkim miąższem. Mają pustą przestrzeń wewnątrz owoców i specyficzny zapach liści i kwiatów. Z pomarańczy gorzkiej otrzymuje się olejek neroli i olejek petitgrain. Olejek neroli pozyskuje się głównie metodą wyciągów tłuszczowych z kwiatów, olejek petitgrain w wyniku destylacji z parą wodną z liści.
    Olejek z goździkowca korzennego NATURALNY

    Olejek z goździkowca korzennego NATURALNY

    Goździkowiec korzenny Eugenia caryophyllata Thunb. jest to aromatyczne, wiecznie zielone drzewo dorastające do 12 metrów wysokości. Olejku eterycznego dostarczają nie rozwinięte jeszcze pąki kwiatowe. Głównym składnikiem olejku gożdzikowego jest eugenol (80 – 90%). Gozdziki, tj. nierozwinięte pączki kwiatowe o kształcie brunatnego „gwoździa”, są prastarą aromatyczno-konserwującą przyprawą używaną szeroko w świecie.
    Olejek z limetki kwaśnej

    Olejek z limetki kwaśnej

    Limetka kwaśna (lima) Citrus aurantifolia Christm & Swingle jest silnie rozgałęzionym zimozielonym drzewem lub krzewem. Owoce limety kwaśnej są okrągłymi jagodami wielkości 3 do 6 cm. Okrywa owocu dojrzałego jest zielona i gęsto pokryta gruczołkami olejków eterycznych. Owoc jest bardzo kwaśny, zapach aromatyczny, cytrynowy z nutą korzenno-drzewnego.
    Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY

    Olejek z pomarańczy słodkiej ORGANICZNY

    Pomarańcza słodka Citrus aurantium dulcis, jest nisko rozgałęziającym się, zimozielonym drzewem (do 15 m) o zielonych gałęziach na których mogą występować ciernie. Owoce to pomarańczowe jagody. Okrywa jest gruczołkowato-kropkowana, w stanie dojrzałym zielona, żółta lub pomarańczowa. Olejek pomarańczowy uzyskuje się przez wyciskanie (tłoczenie) skórek pomarańczy, jest żółto-czerwoną lub pomarańczowo-brązową cieczą o silnym powszechnie znanym zapachu skórki pomara
    Płyn Mikrozid AF - 1 litr

    Płyn Mikrozid AF - 1 litr

    Alkoholowy (na bazie etanolu i propanolu) płyn do dezynfekcji powierzchni, szkła laboratoryjnego i narzędzi. Nie zawiera aldehydów Posiada szerokie spektrum działania w krótkim czasie Szybko wysycha i nie pozostawia plam
    Serum anty-aging 25 g

    Serum anty-aging 25 g

    Delikatne serum o działaniu nawilżającym i regenerującym. Zawarte kwasy PHA wyłapują wolne rodniki, zapobiegają starzeniu się skóry, wygładzają naskórek, normalizują proces keratynizacji. "Retinol roślinny" wzmaga syntezę kolagenu I. Wyciąg z aloesu potęguje działanie łagodzące, kwas hialuronowy - bardzo efektywny nawilżacz, ułatwia wnikanie kwasów PHA i wyciągu z lucerny. Odżywiona skóra staje się promienna a zmarszczki się spłycają.
    Serum oczyszczające 30 + 15 ml

    Serum oczyszczające 30 + 15 ml

    Zestaw do samodzielnego przygotowania serum. Serum oczyszczające dla każdej cery która potrzebuje delikatnego i skutecznego oczyszczenia. Lipohydroksykwas stymuluje odbudowę naskórka, działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie, przeciwzaskórnikowo, dlatego wykorzystywany jest do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej a także zanieczyszczonej cery wrażliwej. Dzięki działaniu tej substancji następuje lepsze wchłanianie substancji aktywnych zawartych w kosmetykach.
    Surowce (półprodukty) kosmetyczne

    Surowce (półprodukty) kosmetyczne

    Oferujemy Państwu całą gamę surowców kosmetycznych, które umożliwią Państwu stworzenie kosmetyku naturalnego we własnym domu. Posiadamy receptury jak przygotowywać krok po kroku kosmetyki naturalne. W naszej ofercie znajdą Państwo olejki eteryczne, oleje ziołowe, masła roślinne, emulgatory, oleje ziołowe oraz wiele innych. Proponujemy Państwu gotowe zestawy do produkcji kosmetyków naturalnych. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!
    Woda demineralizowana jakości farmaceutycznej

    Woda demineralizowana jakości farmaceutycznej

    Podstawą każdego kremu jest woda - oferujemy Państwu produkt jakości farmaceutycznej spełniający warunki określone w Farmakopei Polskiej VI (2002) dla wody oczyszczonej oraz w PN-EN ISO 3696:1999 (Stopień czystości 3- nie stosować do zastrzyków). Woda ta jest stosowana przez zakłady farmaceutyczne i kosmetyczne. Oryginalne opakowania 1 litrowe. INCI Aqua
    Woda micelarna dla cery wrażliwej 50ml.

    Woda micelarna dla cery wrażliwej 50ml.

    Woda micelarna z 5 % zawartością ekocertowanego solubilizatora P-4C, bardzo dobrze zmywa wodoodporny makijaż. Zachowuje płaszcz hydrolipidowy skóry.
    Katalog produktów i usług